SYNTHETISCHE DEKBEDDEN

Lakebos synthetische dekbedden

De exclusieve synthetische dekbedden van Lakebos voelen aangenaam aan en werken antitranspirerend. Het unieke Lakebos-productieproces biedt u het ultieme slaapcomfort. Kies een dekbed voor zomer, winter of vier seizoenen. Ook  verkrijgbaar in 280/240 cm uitvoering. 
Het klamme zweterige gevoel van klassieke synthetische dekbedden behoort dankzij de Lakebos synthetische dekbedden tot het verleden. Het zalige, typische slaapcomfort van dons is daarmee terug een stukje dichter bij mensen die synthetisch verkiezen. Het volledige assortiment synthetische dekbedden is in de online shop terug te vinden.

Lakebos synthetische vulling

De vulling van een klassiek synthetisch dekbed bestaat uit een ‘pakket’ synthetische vezels die besproeid moeten worden met lijm om verwerkt te kunnen worden tot een vlies. De Lakebos vezel leunt véél dichter aan bij dons en wordt dankzij een uitgekiend productieproces en onze ervaring als donsdekenmakers niet besproeid.

De vulling van Lakebos synthetische dekbedden is immers geen ‘vlies’ maar veeleer een losse, luchtige massa. Dit is een markant verschil, onderstaande foto toont dit verschil aan met telkens 0,5 g. synthetische vulling.

Lakebos microvezel

Ontdek alle synthetische dekbedden van Lakebos in de shop.


TWEE VERSCHILLENDE WEEFSELS

Voor de bekleding van onze synthetische dekbedden is, net zoals voor de vulling, enkel het beste goed genoeg. Bij commerciële dekbedden wordt meestal een 100% synthetisch weefsel gebruikt. Bij de Lakebos Galeno en de Lakebos Nubes is het weefsel uit 100% öko-Tex katoen. Het verschil is onmiddellijk voelbaar: romig zacht – gezond slaapklimaat – licht en luchtig.
Een duidelijke stap verder dan de traditionele synthetische dekbedden.

Lakebos synthetisch dekbed
GALENO
Bekleding van 100% zuiver öko-Tex katoen in keperbinding
153 gr/m2, gevuld met de speciaal verwerkte
Lakebos microvezel.
Lakebos synthetisch dekbed
NUBES
Bekleding van hoogwaardig absorberend öko-Tex
100 katoen
, gevuld met de speciaal verwerkte
Lakebos microvezel.

vier warmtegraad variaties

Lakebos estival
zomerdekbed
verwarmde kamer

zie ook dekbed ‘estival’
in de shop

Lakebos medium
licht verwarmde kamer
apartement

zie ook dekbed ‘medium’
in de shop

Lakebos moujik
winterdekbed
onverwarmde kamer

zie ook dekbed ‘moujik’
in de shop

Lakebos duo
vierseizoenen
dekbed

zie ook dekbed ‘duo’
in de shop


Lakebos duo systeem

Met een vierseizoenen dekbed kan u alle jaargetijden aan. Een vierseizoenen dekbed bestaat uit twee afzonderlijke dekbedden die indien gewenst, aan elkaar bevestigd kunnen worden. Vandaar de naam Lakebos duo dekbed.

Het vulgewicht van een Lakebos duo dekbed is verdeeld over een mayor dekbed (2/3) en een minor dekbed (1/3). Het mayor deel past perfect tijdens het tussenseizoen, daar waar het minor dekbed geschikt is voor zomerse temperaturen. Beide samen vormen een zalig winter dekbed.

Lakebos synthetisch dekbed

Om beide dekbedden aan elkaar te bevestigen bestaan tal van systemen zoals velcro – drukknoppen enz. Aan dergelijke systemen zijn nadelen verbonden, vandaar dat Lakebos een unieke ritsbevestiging heeft ontwikkeld.

deskundig geconfectioneerd zodat de rits praktisch niet voelbaar is en zeker niet stoort.
stevige ononderbroken bevestiging over de volledige breedte van het dekbed
geen losse delen die kunnen verloren gaan
geen drukknopen die uitscheuren
geen velcro die niet meer hecht door het stof
Lakebos exclusive bedding

Bekijk alle ‘duo’ dekbedden in de shop


alle afmetingen beschikbaar

Lakebos synthetische dekbedden zijn er voor iedereen, alle breedtes: 140 160 200 240 260 280 cm zijn standaard beschikbaar in 200 220 en 240 cm lang.
Voorkeur voor een maatje min of meer? Geen probleem. Lakebos dekbedden worden van naaldje tot draadje in onze eigen productieafdeling vervaardigd. Afwijkende afmetingen kunnen dus op aanvraag vlot verwerkt worden.


stikpatroon

Lakebos synthetische dekbedden zijn geconfectioneerd met een carré stikpatroon aangepast aan de warmtegraad van het dekbed. Dit carré stikpatroon is veel arbeidsintensiever dan het commerciële ‘buis’ stikpatroon voor synthetische dekbedden, maar het zorgt er tevens voor dat onze synthetische dekbedden zeer dicht bij een natuurgevuld donsdeken aanleunt.

Tip:
Net zoals bij donsdekens is een goed verlucht dekbed geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Huisstofmijt zoekt immers bij voorkeur een vochtige, klamme warmte op. Even luchten is dus de boodschap, bovendien vat men makkelijker slaap in een frisse omgeving dan in een beklemmende, onverluchte kamer.

Lakebos donsdekens
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Lakebos nieuwsbrief
ontvang onze nieuswbrief met nieuwe collecties, interessante acties enz.
ErrorHere